Alaçatı Ot Festivali’nin bu yılki teması: Toprak, Zaman ve Tat

Çeşme Belediyesi tarafından klâsik olarak her yıl düzenlenen 14. Alaçatı Ot Şenliği’nin İstanbul lansmanı gerçekleştirildi. Bu yıl 17-20 Nisan günleri ortasında Çeşme Alaçatı’da gerçekleştirilecek şenliğin teması ‘Toprak, Vakit ve Tat’ olarak belirlenirken, bu yılın yılın otu olarak ise ‘kaya koruğu’ seçildi.

İstanbul’da bir otelde gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, Alaçatı Ot Şenliği’nin Çeşme’nin sırf deniz, kum, güneş kültüründen ibaret olmadığının en büyük ispatı olduğunu belirterek şenlikle Ege’nin topraklarında yetişen lezzetli otlarının dünyaya tanıtıldığını söyledi.

Festivalde farklı aktiflerle gastronomi kültürünün öne çıkmasını sağlayacaklarını belirten Denizli, “Yerel idare olarak, gastronomi odağını lakin sadece dünya gastronomisi değil, bölge gastronomisini öne çıkaran işletmelerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Mahallî üreticilerimizin bölgemizde olan işletmelere eserler yapmasını ve o eserlerin gelen konuklarımızla buluşması için teşvik edici adımlar atıyoruz” şeklinde konuştu.

(ANKA HABER AJANSI)


betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom